محمد تقی فاضل میبدی در یادداشتی نوشت: روز گذشته شاهد انتشار مطالبی به نقل از آقای یزدی بودیم. این نخستینبار نیست که او به عنوان دبیر یا رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطالبی برخلاف سنت حوزهها ایراد میکنند؛ در گذشته هم مطالبی راجع به آیتالله العظمی شبیریزنجانی ذکر کردند که غالب علمای حوزه آن را محکوم کردند.
به گزارش آفتابنیوز؛ میبدی در ادامه یادداشت خود که در روزنامه اعتماد منشر شده، افزوده است: شاید این نوع برخوردها در آینده نیز تکرار شده و ازسوی آقای یزدی ادامه داشته باشد. اینکه ایشان برای تعیین مرجعیت، تنها نسخه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را الزامی میداند، در نوع خود بدعتی بیش نیست. انتخاب یک مرجع به عنوان کارشناس در مسائل دینی و فقهی از گذشته تاکنون روشی داشته که در حوزهها اعمال میشده است. روزی که آیات عظام بروجردی، خویی، خوانساری و دیگر مراجع معین شدند، نسخهای از جامعه مدرسین در کار نبود.
آن زمان مراجع در قلوب مردم و عموم جامعه جای داشتند اما با این روش که آقای یزدی میگوید، هیچ مرجعی به شکل سابق که مورد رضایت و اعتقاد مردم باشد، معین نخواهد شد. تا آنجا نگارنده اطلاع دارد، هیچ حوزهای از حوزههای علمیه چنین حقی به جامعه مدرسین حوزه عملیه قم نداده است که یک مرجعی را نصب یا خلع کنند، بهویژه اینکه جامعه مدرسین شائبه وابستگی به خارج از حوزه را نیز دارد.
نظر مرحوم امام خمینی(ره) همیشه این بود که حوزهها باید استقلال خود را تحت هر شرایطی حفظ کنند، حال سوال اساسی اینجاست که چرا یک نهادی در درون حوزه قصد آن کرده که این استقلال را خدشهدار کند؟ حقیقت آن است که از پاسخ این پرسش بیاطلاعیم.
با این حال مطالب دیگری که ایشان بیان داشتهاند نیز قابل توجه است. آیتالله یزدی راجع به دولت و رییسجمهوری گفتهاند که «اگر نمیتوانی کار کنی برو!» این نوع سخن گفتن به شکل تحکمآمیز یعنی جامعه مدرسین حوزه عملیه قم بر دولت هم استیلای حقوقی دارد. حال آنکه نمیتوان انکار کرد که حق نقد دولت برای همگان محفوظ است ولی مساله اینجاست که به شکل و زبانی آمرانه از لزوم برکناری دولت سخن گفتن، نه امری شرعی محسوب میشود و نه میتوان آن را قانونی دانست، لذا نگارنده اعتقاد دارد که در شرایط کنونی لازم است که علمای بزرگوار حوزه به دبیر یا رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تذکرات لازم را ارایه دهند تا سخنان ایشان باعث بیاعتباری حوزه نشود. همگان باید توجه داشته باشند که اعتبار حوزه به استقلال و ادامه شیوه سلف است؛ روشی که باید ادامه یابد تا جایگاه مرجعیت خدشهدار نشود.
مگر بالاتر از قانون و رهبری هستید؟
حجتالاسلام محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم همچنین با بیان اینکه «معتقد است عملکرد دولت دوازدهم قابل نقد است و مشکلاتی داشته است»، به ایرناپلاس میگوید: دولت بهتر میتوانست عمل کند، اما باید عواملی هم که برای دولت مشکل ایجاد کرده و نگذاشتند دولت کارش را جلو ببرد، ببینیم. مانند مشکلاتی که برای برجام و مذاکرات و ... ایجاد کردند و چوب لای چرخ دولت گذاشتند.
این عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم همچنین معتقد است این نوع برخوردها با دولت اصلاً درست نیست. در حالی که دولت بالاخره با رأی مردم انتخاب شده و هر چند ضعفهایی هم داشته، اما نباید اینگونه صحبت کرد. البته این آقایان اهل تحلیل نیستند، صرفاً با عصبانیت و بدون منطق نصیحت میکنند و انتظار دارند که دستوراتشان اجرا شود. این چه برخوردی است که به دولت میگویند برو کنار؟ این نوع از صحبت، یعنی دستور دادن. این نوع از دستور دادن به رئیس جمهوری مملکت یعنی استبداد؛ اما مگر مملکت قانون ندارد؟
فاضل میبدی همچنین تصریح میکند که رهبری هیچوقت اینگونه صحبت نکردهاند. این نوع صحبت کردن، یعنی ما بالاتر از رهبر و قانون هستیم. آقای یزدی مانند امام جمعه مشهد عمل میکند. امام جمعه مشهد هم قبلتر، موارد ناشایستی به رئیس جمهوری نسبت دادند و گفتند: اینکه آقای روحانی، صد دقیقه با رئیس جمهوری فرانسه صحبت کرده است، کلاهبرداری است. این نوع برخوردها توهین به رئیس قوه مجریه کشور است و همیشه مانع از پیشرفت کشور شده است.
آیتالله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین و عضو فقهای شورای نگهبان یکشنبه هفته گذشته در دیدار با مسئولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم: چطور کسی که تنفیذ ولایت را دارد، جرأت کرده و کارهای خلاف امر رهبری را میکند؛ مثل مخالفت درباره فضای مجازی و... اگر نمیتوانی مملکت را اداره کنی، برو کنار. این برو کنار را چه کسی باید بگوید؛ در درجه اول حوزه باید بگوید. بعد از نظر قانونی باید دیوان عالی قضایی بگوید. بعدش هم مجلس بگوید ولی متأسفانه میبینیم مجلس هم وضعیت دیگری دارد!
آفتاب تو دیگه چرا اصول گرا شدی ی ی ی